Fl-netfej-új copy.jpg
Regisztráció
 
Programelőzetes

2019. május 14.–17.

MACH-TECH és IPAR NAPJAI Szakkiállítások
Rendezvényszervező: HUNGEXPO Zrt.
1101 Budapest, Albertirsai út 10.
Levélcím: 1441 Budapest, Pf. 44.
(: (1) 263 6000
7: (1) 263 6098
hungexpo@hungexpo.hu
www.iparnaojai.hu

 2019. november 13–15.
SICUREZZA Nemzetközi Vagyon és Tűzbiztonsági Kiállítás
Rendező: Fiera Milano S.p.A.
Piazzale Carlo Magno, 1 - 20149 Milano, Italia
:: www.fieramilano.it
Kapcsolattartó: Mariagrazia Scoppio
mariagrazia.scoppio@fieramilano.it
www.fieramilano.it

 


 

 

Maximalizálja az érzékelési teljesítményt!

Bosch AVENAR detector 4000

 A rendkívüli pontosságot és érzékelési képességet kínáló tűzérzékelők családja

majus-bosch.jpgA Bosch Security Systems AVENAR detector 4000 tűzérzékelő családjával a különféle érzékenységű és különböző tűztípusokhoz alkalmas automatikus érzékelők széles választékát kínálja. eSMOG tulajdonságának köszönhetően a tűzjelzés mellett egyértelmű és világos információkkal szolgál a különböző zavartényezőkről, például a neonlámpák okozta zavarokról, jelentősen csökkentve ezzel a rendszertelepítési és -karbantartási kiadásokat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az egyes érzékelők elektromágneses térnek való kitettségét folyamatosan mérjük, az adatokból pedig még a hamis riasztás előtt megjósolható, hogy az érzékelő mikor éri el a meghatározott küszöbértékeket. Az operátorok az aktuális EMC értékeket és átlagokat a tűzjelző panel felhasználói felületén láthatják. A valós idejű értékek és az átlagok kiszámításával a rendszer még nagyobb stabilitást és jobb érzékelési teljesítményt nyújt az üzemeltetés és a karbantartás során.
 A kettős optikai (DO) szenzorral szerelt változatok a legkisebb füstmennyiséget is érzékelik (ezzel megfelelnek a TF1- és TF9-tesztek követelményeinek). A termékcsaládban találhatók forgókapcsolós, kézi és automatikus címzést is támogató érzékelők, valamint forgókapcsoló nélküli, csak automatikus címzést támogató termékek is.

Az érzékelő főbb jellemzői: 

- Az eSmog felismeri és feloldja a kritikus körülményeket

- A valós idejű értékek és a hosszú távú átlagok folyamatos gyűjtése és frissítése

- Intelligens jelfeldolgozási (Intelligent Signal Processing, ISP) és Dual Ray technológia

- Korai észlelés akár a legnagyobb kihívást jelentő környezetekben is

- Védelem az elektromágneses szennyeződések ellen, kiegészítők nélkül

- Ellenállás az elektroszmognak

Főbb funkciók és különböző típusok

Érzékeléstechnológia és jelfeldolgozás

Az egyes szenzorok az LSN-hálózaton keresztül kézileg is konfigurálhatók, és előre beállított ütemezést is tudnak követni. A szenzorok jeleit folyamatosan értékeli és összekapcsolja egymással a beépített mikroprocesszoron futó belső jelfeldolgozó logika. Az érzékelők közötti kapcsolat miatt a kombinált érzékelők normál üzem alatt ott is használhatók, ahol kismennyiségű füst, gőz vagy por előfordulása várható. A riasztás csak akkor indul el automatikusan, ha a különböző szenzorokból érkező jelkombináció megfelel a kiválasztott felhasználási területre programozott jelkombinációnak. Ezzel csökkenthető a hamis riasztások száma. A készülék emellett elemzi a szenzorok tűzérzékelési és hamis riasztási jeleit is, tovább fokozza az egyes szenzorok érzékelési megbízhatóságát. Optikai és égésgáz-érzékelő esetén a jelzési küszöbérték beállítása automatikus (driftkompenzáció). Az egyedi érzékelők manuális vagy időzíthető kikapcsolása a szélsőséges interferenciához történő beállításhoz szükséges.

Optikai érzékelő (füstérzékelő) Az optikai füstérzékelő a szórt fény elvét használja. Egy LED fényt bocsát a mérőkamrába, amelyben annak labirintuskialakítása miatt elnyelődik. Tűz esetén a mérőkamrába füst kerül, a LED fényét a füstrészecskék szétszórják. A fényérzékelő diódát elérő fénymennyiség egy vele arányos elektromos jelet hoz létre. A kétoptikás érzékelők két különböző hullámhosszúságú optikai szenzort használnak. A Dual Ray technológia egy infravörös és egy kék LED-del működik, ezáltal megbízhatóan érzékeli az enyhe füstöt is (TF1- és TF9-szintű érzékelés).

Hőérzékelő (hőmérséklet-érzékelő) Az áramkörben található a hőmérsékletérzékelő szerepét ellátó termisztor. Az áramkör hőmérsékletfüggő feszültségét rendszeres időközönként méri egy analóg–digitális konverter. Az adott érzékelő besorolásától függően, a hőmérséklet-érzékelő akkor indítja a riasztást, amikor a maximális hőmérséklet meghaladja az 54 °C vagy a 69 °C értéket (hőmaximum érzékelő), vagy ha a hőmérséklet egy adott időszakon belül egy meghatározott értékkel emelkedik (hősebesség érzékelő).

Égésgáz-érzékelő (CO-érzéke-lő) Az égésgáz-érzékelő fő funkciója a tűz esetén keletkező szénmonoxid (CO) észlelése, de érzékeli a levegőben található hidrogént (H) és a nitrogén-monoxidot (NO) is. A szenzoron mért jel arányos a gáz koncentrációjával. Az aeroszolérzékelő további információt nyújt a hamis értékek hatékony elhárításához.

Továbbfejlesztett LSN-funkciók

Az AVENAR detector 4000 család teljes körűen támogatja a továbbfejlesztett LSN-technológiát, kompatibilis a korábbi LSN-rendszerekkel és központi egységekkel. Rugalmas hálózati struktúrák, többek között T-elágazások kialakítása lehetséges további elemek nélkül (a forgókapcsolók nélküli érzékelők esetén azonban nem támogatottak a T-elágazások). Egy hurokban vagy ágban akár 254 LSN improved elem működése lehetséges. A környezet elektromágneses jellemzőinek gyors elemzése után az EMC-értékek a központi képernyőn meg is jelennek, segítve ezzel a karbantartást végzők munkáját.

Ajánlott alkalmazási területek

Az AVENAR detector 4000 bármilyen alkalmazási területen biztonságos, jövőbiztos befektetést képvisel. Fő alkalmazási területek: kiskereskedelem, bankok, szállítmányozás, irodaépületek, középületek, repülőterek, vonat- és buszállomások, metró, templomok, kórházak, egyetemek, szórakoztató- és konferenciaközpontok, egészségügy, szállodák és hostelek, idősek otthonai, színházak, múzeumok.

 


Robert Bosch Kft.


Hírlevél regisztráció
*
*
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 944KL  
A * jelölésű mezők kitöltése kötelező!
Rendeld meg a Florian exPress Magyar Tűzbiztonsági Folyóiratot!
Megjelenik évente 6-szor.
Előfizetési díja egy évre: 5292 Ft.
info@firepress.hu
Schrack_banner_140905.gif konifo-banner-florian.gif

Az áprilisi Florian exPress tartalmából:

 

# Fordulóponton az építészeti alkotások szerzői joga

# Menekülés vizsgálat a füstterjedés figyelembevételével

# Garázs és pincefödémek biztonságos hőszigetelése multipor hőszigetelő lapokkal

# Az a gondolat számít, amelyik meg is valósul (Interjú Zellei Jánossal, a Dunamenti Vk. Zrt.és a Mercor Dunamenti Zrt. elnökével)

# Villamos vezetékrendszerek tűzterjedés-gátlása

# „Apgrédelés”: Átállás LED-technológiára

# Óriási nemzetközi érdeklődés a Conrad Dietrich Magirus Díj iránt

# SZAKMAI JOGTÁR 2. rész
A tűzvédelemmel, polgári védelemmel és a katasztrófavédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályok
12-27. fejezet

Laptulajdonos: Fire Press Kft.  2484 Gárdony-Agárd, Pf. 8.  Tel.: (22) 789-439, Fax: (22) 789-358  E-mail: info@firepress.hu
Copyright ˆ 2003 . Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.