Fl-netfej-új copy.jpg
Regisztráció
 
Programelőzetes  

2018. április 23-26.
securex Posen


Rendező: Poznan International Fair Ltd.
ul. Głogowska 14
60734 Posen, Lengyelország
 +48 (0)61 8692000
 +48 (0)61 8692999
Vásári kapcsolat:
 info@mtp.pl
 www.mtp.pl

2018. április 25-27.
securika Kazakhstan Almaty


Rendező: Iteca
Ave. Azattyk, Épület 8, 3. lcsh., 1 iroda
050057 Atyrau, Kazahsztán
 iteca_atyrau@iteca.kz
 www.iteca.kz
Vásári kapcsolat:
 info@mtp.pl
 www.securex.pl

2018. május 15-18.
IPAR NAPJAI Kiállítás


Rendező: HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt.
Helyszín: Hungexpo Budapesti Vásárközpont
1101 Budapest, Albertirsai út 10.
1441 Budapest, Pf. 44.
 + 36 1 263-6000, 263 6088, 263 6025 263 6049
+ 36 1 263 6098
 iparnapjai@hungexpo.hu
 www.iparnapjai.hu
Vásári kapcsolat:
Posztós Mária
06 1 263-6016,
 posztos.maria@hungexpo.hu
Pripkó Mária
06 1 263-6045,
 pripko.maria@hungexpo.hu

2018. június 07-09.
KIELCE IFRE-EXPO
Tűzoltóságok és Különleges Mentőszervezetek Szakmai Kiállítása

Rendező :Targi Kielce S.A.
Zakładowa 1
25672 Kielce, Polen
Tel: +48 (0)41 3651222
Fax: +48 (0)41 3456261
biuro@targikielce.pl
 www.targikielce.pl
Vásári kapcsolat:
 biuro@targikielce.pl
 www. targikielce.pl
Projektmenedzser
Agnieszka Białek
 +48 41 365 12 49
 bialek.agnieszka@targikielce.pl

2018. június 19-21.
IFSEC Nemzetközi Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Szakkiállítás
FIREX Nemzetközi Tűzvédelmi
Szakkiállítás


Rendező: UBM plc
Ludgate House 245 Blackfriars Road
SE19UY London, NAGY BRITANNIA
communications@ubm.com
 www.ubm.com
Vásári kapcsolat:
stuart.dacre@ubm.com
 www.ifsec.co.uk
Magyarországi kapcsolat:
Interpress Kiállítások Kft.
1 302-7525
 office@interpress.hu
 www.interpress.hu
Seifert Ibolya
 seifert@interpress.hu

 

Tűzészlelés extrém körülmények között


Sch-Nyitókép.jpgBizonyos helyzetek a hagyományos tűzjelző rendszerek képességeinek határait feszegetik. Pl.: amikor egy helyiség tisztítása napi szinten nagynyomású mosóval történik, vagy egy pékségben a hőmérséklet folyamatosan változik. Bizonyos helyzetekben, mint szűk kábelcsatornákban vagy olyan helyeken, ahol láthatatlan megoldásokra van szükség, nincs lehetőség a megszokott tűzészlelésre. Egy százéves stukkómennyezet és a pontszerű érzékelő nem éppen a legjobb párosítás. Amilyen bonyolult lehet a helyzet, olyan jó megoldásokkal szolgál a Schrack Seconet, nehéz körülmények között is. Sok év fejlesztőmunkája jó alapot nyújt, hogy a legszélsőségesebb felhasználási területre is megbízható termékeket biztosítsunk. Három általunk kifejlesztett megoldást mutatunk be, amelyeket üzleti partnereinknek is tovább értékesítünk, hiszen szinte bármely tűzjelző rendszerhez egyszerűen illeszthetők.

 

Sch-Illu-1.jpgHogyan történhet a tűz érzékelése speciális Sch-1-felirat.jpgrendszerekkel olyan extrém körülmények között, vagy olyan helyeken ahol a hagyományos termékek építészeti vagy esztétikai okokból való alkalmazására nincs lehetőség? Amilyen széles a felhasználási terület, olyan különbözőek a megoldások. Füst vagy tűzérzékelés? Mennyire pontosan kell egy váratlan eseményt meghatározni? Milyen behatások érhetik a rendszert? Ilyen és hasonló kérdések várnak válaszra a megfelelő rendszer kiválasztásánál.

„A különleges érzékelők tervezése speciális követelményeket támaszt, itt van igazán szükség a részletekbe menő felhasználói know-how-ra, amit évtizedek alatt lépésről-lépésre szerzett meg cégcsoportunk. Saját egyedi termékeinkkel olyan megoldásokat kínálunk, amelyek a legnehezebb körülmények között is nap, mint nap hibamentesen működnek” – hangsúlyozza Harald Kobermann a Schrack Seconet termékmenedzsere.


Innovatív hőérzékelés


A különleges igényekre számos megoldást fejlesztett ki a Securitas – csoport, amelyek kivétel nélkül Németországban kerülnek gyártásra. Ilyen például az új ADW 535 vonali hőérzékelő: 2014-ben mutatták be először a Security Essen kiállításon, és a FeuerTRUTZ listáján a 2015-ös év terméke lett.

Sch-bélyeg-1.jpg

Az ADW 535 a legextrémebb fizikai és kémiai behatásokkal szemben is ellenáll. Különösen rezisztens magas hőmérséklet, extrém magas páratartalom vagy gőz esetén is. Ahogy azt a felhasználási terület megkívánja az érzékelő csövek lehetnek általában rézből, de akár rozsdamentes acélból vagy különlegesebb igénybevétel esetén, pl. élelmiszeriparban teflonból, amely valamennyi kémiai behatásnak ellenáll.

Az ADW535 levegővel telt érzékelő csővel érzékeli a tüzet. Tűzesetkor a hőmérséklet emelkedik, a belső nyomás pedig növekszik. Szenzor méri és értékeli a hőmérsékletemelkedést, amelynek intelligens algoritmusa képes különbséget tenni a valós veszély és az ártalmatlan események között, így kerülve el a téves riasztásokat.
További különlegessége az ADW 535-nek a dupla cső. A kiértékelő egységnél lehetőség van két 200m hosszú érzékelő cső csatlakoztatására is. „Egy készülékkel különböző környezeti feltételek érzékelhetőek vagy a felügyelt terület mérete megduplázható” – rögzíti Harald Kobermann.
Igazán felhasználóbarát a tervezés: egyedi szoftver segítségével lehetőség van korai stádiumban a rendszer méretezésére, így meghatározva a szükséges alkatrészek darabszámát, méreteit.


A hőmérsékletemelkedés pontos mérése


A hőmérséklet emelkedésének érzékelésére további új termékünk a LIST érzékelőkábel. Ez a rendszer a maga lángálló köpenyével rendkívül hosszú élettartamú és olyan rossz körülményeket is kibír, mint amilyenek az alagúttisztító gépek környezetében előfordulnak.
„A LIST lehetővé teszi a tűz pontos érzékelését több kilométeren keresztül“ – magyarázza Harald Kobermann. A mérési pontok közötti távolság akár 2 m is lehet. A szenzorok 0,1°C – os mérési felbontással rendelkeznek és fagyási riasztás is lehetséges.
A LIST-rendszer a hozzátartozó SEC20-as kábellel optimális alagutakban való alkalmazásra. Európa országaiban több mint egy millió kilométer került felszerelésre. Egyedülálló abban is a LIST, hogy az alagutakban leágazások is kialakíthatók. Kistestvére a d-LIST, vékonyabb SEC15 kábelével az ipari alkalmazások bajnoka: csekély átmérőjével a rendszer problémamentesen elhelyezhető a kábeltálcákban, csövekben és gondoskodik élelmiszerüzemek, vegyi üzemek és erőművek precíz riasztásáról.


Megbízható alkalmazás nap, mint nap


Intelligens funkciók támogatják termékeink folyamatos üzemét és elvégzik a folyamatok megbízható dokumentálását. AZ ADW 535 esetében teljesen automatikus önellenőrző rutinok gondoskodnak, a rendszer folyamatos működéséről. Az események jegyzőkönyvezése SD kártyán történik. A LIST rendszer eseményei is megjelenítésre kerülnek. Ez garantálja a zökkenőmentes működést és a megbízható rendelkezésre állást.

SCH-bélyeg-2.jpg

 Sch-íllu-2.jpgMúzeumok, templomok vagy műemlékek esetében, amikor esztétikai okokból a tűzjelző rendszer kiépítése nem látszódhat, az ASD 535 aspirációs füstérzékelő a tökéletes választás. Kiértékelő egysége a két nagyérzékenységű (HD) szenzorral és az 5 fokozatban állítható nagy teljesítményű ventilátorával lehetővé teszi, hogy az érzékelés helyétől távolabb lévő műszaki helyiségben kerüljön felszerelésre, miközben a szívócső a felügyelt helyiség álmennyezetébe kerül elhelyezésre. A védett terület mennyezetén csak néhány aprócska szívónyílás kevesebb, mint fél centiméter átmérővel teszi sejthetővé a fürkésző tekintetek számára, hogy ott fent tűzjelző rendszer rejtőzködik.

Sch-2-felirat.jpgNagy teljesítményű ventilátornak köszönhetően az ASD 535 kisebb füstmennyiség esetén is aktív és érzékeli azt. Kritikus ipari körülmények között, (pl. agresszív porterhelés) megmutatja az ASD 535, hogy mit is tud. Megfelelő szűrők segítségével a beszívott levegőt a portól megtisztítja, így az a tűzészlelést nem befolyásolja.

Sch-bélyeg-3.jpg

Sch-Illu-3.jpgA helyiség adottságaihoz alkalmazkodva, két független Sch-3-felirat.jpgszívócső is csatlakoztatható az ASD 535 egységhez, amelyek egyenként akár 300 m hosszúak is lehetnek és akár 120 mintavételezési pontot is tartalmazhatnak
Így lehetővé válik a hely sajátosságainak megfelelő optimális kialakítás. A PipeFlow szoftver segítségével a rendszer mindig biztonságosan, az EN 54-20 szabványnak megfelelően konfigurálható, akár aszimmetrikus kialakítás esetén is.

Az ASD 535 egyaránt alkalmazható nagy belmagasságú helyiségek és csarnokok tűzvédelmére, valamint szerkezeti vagy üzemi okok miatt nehezen hozzáférhető helyek védelmére. Emellett a különféle létesítményekben telepített elektromos kapcsolószekrények, gyártóberendezések és számítógépes rendszerek környezetének felügyeletére is ideális megoldást kínál. A kiértékelő egység karbantartása és paraméterezése könnyen hozzáférhető és a felügyelni kívánt helyiségen kívül is elhelyezhető.


Sch-tablazat.jpg

 www.schrack-seconet.hu 

 

 
 


 
 

 

Rendeld meg a Florian exPress Magyar Tűzbiztonsági Folyóiratot!
Megjelenik évente 6-szor.
Előfizetési díja egy évre: 5292 Ft.
info@firepress.hu

 Legutóbbi print számunk

Schrack_banner_140905.gif sajat-hird.jpg konifo-banner-florian.gif

A Florian express 2018 áprilisi számának tartalmából:

 

 🔥Fókuszban

 - Ezek az elektronikai termékek okozzák a legtöbb lakástüzet

 

🔥Tűzjelzés és vészhelyzeti kommunikáció

- Téves tűzjelzések kiszűrésére tett tervezői megoldásokr

- POLON 6000 – A 10. telepítés
- Nagyobb hatékonyság – Fejlett tűzvédelem – Bosch távszolgáltatások tűzjelző központokhoz

🔥Építés és tűzvédelem

-STÖBICH tűzgátló konvejorkapuk
- Pneumatikus hő-, és füstelvezető rendszerek
- A Multipor kiállja a tűzpróbát
- Alulról hűlő födém szigetelése: CLT C1
- Az év díjazott tűzvédelmi gyártmányai

🔥Tűzoltás és műszaki mentés

-  Sokféle jármű, egyféle cél

🔥Történelem

- Elmaradt rendszerváltás VIII. rész

 
 

 

 

 

 

 

Laptulajdonos: Fire Press Kft.  2484 Gárdony-Agárd, Pf. 8.  Tel.: (22) 789-439, Fax: (22) 789-358  E-mail: info@firepress.hu
Copyright ˆ 2003 . Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.