0-Headline-május-2019-a.jpg
Regisztráció
 
Programelőzetes

2019. augusztus 26-29.

a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőre

Helyszíne: Karcag, Kossuth tér, és Kunmadaras, Repülőtér
Rendező:
BM OKF


2019. szeptember 14.

LTSZ XXIII. FLÓRIÁN KUPA – SZAKMAI NAP

Helyszín: Dunaújváros, Szalki-sziget

 Rendező:
 Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) és a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tagozata 

Jelentkezni lehet:   Fax:  25 503 941
                                             e-mail: elnok@ltuzolto.hu
  Posta:   2400 Dunaújváros, Papírgyári u. 42-46

A jelentkezési lap, versenyszabályzat a LTSZ és az MTSZ honlapján érhető el:
www.ltuzolto.hu 
www.tuzoltoszovetseg.hu

Nevezési határidő: 2019. augusztus 26.

 

2019. szeptember 18.
Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés tűzvédelmi kérdéseiről a gyakorlatban
Szakmai nap

Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.

 Rendező:

TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, valamint a LEOFM Létesítménygazdálkodási és
Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége

 Részletes program, a jelentkezési lap:

http://www.tszvsz.hu/szakmai-nap-letesitmenyuzemeltetes-tuzvedelmi-kerdesei-2019-09-18-lurdy-haz/   

 


2017. október 9-10.

III. SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás
& Konferencia
Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.
Időpont: 2019. október 9. csütörtök, 9-17h
2019. október 10. péntek, 9-16h
Parkolás: A rendezvény látogatói számára díjmentes
Szervező: SecuriFocus Kft.
Információ:
(30) 515 3500
info@securifocus.com
kiallitas@securifocus.com


2019. november 5-8. 
A+A Az ember számít - Nemzetközi Szakvásár és Konferencia
Szervező: Messe Düsseldorf GmbH
PO Box 10 10 06, 40001 Düsseldorf
Helyszín Messeplatz, Stockumer Kirchstrasse 61, 40474 Düsseldorf
Németország
Telefon: +49 211 4560-01
Fax: +49 211 4560-668
E-mail: info@messe-duesseldorf.de
Internet: http://www.messe-duesseldorf.de/


2019 november 13-15.
SICUREZZA – Nemzetközi Vagyon- és Tűzbiztonsági Szakkiállítás
Szervező: Fiera Milano
Helyszín Fiera Milano - Rho; 3, 5 és 7
csarnokok
Nyitva naponta 9:30-tól 18:00-ig
7 www.sicurezza.it
Linkedin:
https://www.linkedin.com/company/sicurezza-fiera-milano
Twitter:
https://twitter.com/sicurezza2017 - @SICUREZZA2017 - #Sicurezza2017
Facebook:
https://www.facebook.com/sicurezza.fieramilano/ - #Sicurezza2019

 

2019. november 13–15
Smart Building Expo - Intelligens Házak
Szervező: Fiera Milano
Helyszín Fiera Milano - Rho
Contrà Pedemuro San Biagio, 83 - Vicenza (VI) 36100
Tel. +39 0444 543133
info@smartbuildingexpo.it

 

 

 


 

 

 

Tűzészlelés extrém körülmények között


Sch-Nyitókép.jpgBizonyos helyzetek a hagyományos tűzjelző rendszerek képességeinek határait feszegetik. Pl.: amikor egy helyiség tisztítása napi szinten nagynyomású mosóval történik, vagy egy pékségben a hőmérséklet folyamatosan változik. Bizonyos helyzetekben, mint szűk kábelcsatornákban vagy olyan helyeken, ahol láthatatlan megoldásokra van szükség, nincs lehetőség a megszokott tűzészlelésre. Egy százéves stukkómennyezet és a pontszerű érzékelő nem éppen a legjobb párosítás. Amilyen bonyolult lehet a helyzet, olyan jó megoldásokkal szolgál a Schrack Seconet, nehéz körülmények között is. Sok év fejlesztőmunkája jó alapot nyújt, hogy a legszélsőségesebb felhasználási területre is megbízható termékeket biztosítsunk. Három általunk kifejlesztett megoldást mutatunk be, amelyeket üzleti partnereinknek is tovább értékesítünk, hiszen szinte bármely tűzjelző rendszerhez egyszerűen illeszthetők.

 

Sch-Illu-1.jpgHogyan történhet a tűz érzékelése speciális Sch-1-felirat.jpgrendszerekkel olyan extrém körülmények között, vagy olyan helyeken ahol a hagyományos termékek építészeti vagy esztétikai okokból való alkalmazására nincs lehetőség? Amilyen széles a felhasználási terület, olyan különbözőek a megoldások. Füst vagy tűzérzékelés? Mennyire pontosan kell egy váratlan eseményt meghatározni? Milyen behatások érhetik a rendszert? Ilyen és hasonló kérdések várnak válaszra a megfelelő rendszer kiválasztásánál.

„A különleges érzékelők tervezése speciális követelményeket támaszt, itt van igazán szükség a részletekbe menő felhasználói know-how-ra, amit évtizedek alatt lépésről-lépésre szerzett meg cégcsoportunk. Saját egyedi termékeinkkel olyan megoldásokat kínálunk, amelyek a legnehezebb körülmények között is nap, mint nap hibamentesen működnek” – hangsúlyozza Harald Kobermann a Schrack Seconet termékmenedzsere.


Innovatív hőérzékelés


A különleges igényekre számos megoldást fejlesztett ki a Securitas – csoport, amelyek kivétel nélkül Németországban kerülnek gyártásra. Ilyen például az új ADW 535 vonali hőérzékelő: 2014-ben mutatták be először a Security Essen kiállításon, és a FeuerTRUTZ listáján a 2015-ös év terméke lett.

Sch-bélyeg-1.jpg

Az ADW 535 a legextrémebb fizikai és kémiai behatásokkal szemben is ellenáll. Különösen rezisztens magas hőmérséklet, extrém magas páratartalom vagy gőz esetén is. Ahogy azt a felhasználási terület megkívánja az érzékelő csövek lehetnek általában rézből, de akár rozsdamentes acélból vagy különlegesebb igénybevétel esetén, pl. élelmiszeriparban teflonból, amely valamennyi kémiai behatásnak ellenáll.

Az ADW535 levegővel telt érzékelő csővel érzékeli a tüzet. Tűzesetkor a hőmérséklet emelkedik, a belső nyomás pedig növekszik. Szenzor méri és értékeli a hőmérsékletemelkedést, amelynek intelligens algoritmusa képes különbséget tenni a valós veszély és az ártalmatlan események között, így kerülve el a téves riasztásokat.
További különlegessége az ADW 535-nek a dupla cső. A kiértékelő egységnél lehetőség van két 200m hosszú érzékelő cső csatlakoztatására is. „Egy készülékkel különböző környezeti feltételek érzékelhetőek vagy a felügyelt terület mérete megduplázható” – rögzíti Harald Kobermann.
Igazán felhasználóbarát a tervezés: egyedi szoftver segítségével lehetőség van korai stádiumban a rendszer méretezésére, így meghatározva a szükséges alkatrészek darabszámát, méreteit.


A hőmérsékletemelkedés pontos mérése


A hőmérséklet emelkedésének érzékelésére további új termékünk a LIST érzékelőkábel. Ez a rendszer a maga lángálló köpenyével rendkívül hosszú élettartamú és olyan rossz körülményeket is kibír, mint amilyenek az alagúttisztító gépek környezetében előfordulnak.
„A LIST lehetővé teszi a tűz pontos érzékelését több kilométeren keresztül“ – magyarázza Harald Kobermann. A mérési pontok közötti távolság akár 2 m is lehet. A szenzorok 0,1°C – os mérési felbontással rendelkeznek és fagyási riasztás is lehetséges.
A LIST-rendszer a hozzátartozó SEC20-as kábellel optimális alagutakban való alkalmazásra. Európa országaiban több mint egy millió kilométer került felszerelésre. Egyedülálló abban is a LIST, hogy az alagutakban leágazások is kialakíthatók. Kistestvére a d-LIST, vékonyabb SEC15 kábelével az ipari alkalmazások bajnoka: csekély átmérőjével a rendszer problémamentesen elhelyezhető a kábeltálcákban, csövekben és gondoskodik élelmiszerüzemek, vegyi üzemek és erőművek precíz riasztásáról.


Megbízható alkalmazás nap, mint nap


Intelligens funkciók támogatják termékeink folyamatos üzemét és elvégzik a folyamatok megbízható dokumentálását. AZ ADW 535 esetében teljesen automatikus önellenőrző rutinok gondoskodnak, a rendszer folyamatos működéséről. Az események jegyzőkönyvezése SD kártyán történik. A LIST rendszer eseményei is megjelenítésre kerülnek. Ez garantálja a zökkenőmentes működést és a megbízható rendelkezésre állást.

SCH-bélyeg-2.jpg

 Sch-íllu-2.jpgMúzeumok, templomok vagy műemlékek esetében, amikor esztétikai okokból a tűzjelző rendszer kiépítése nem látszódhat, az ASD 535 aspirációs füstérzékelő a tökéletes választás. Kiértékelő egysége a két nagyérzékenységű (HD) szenzorral és az 5 fokozatban állítható nagy teljesítményű ventilátorával lehetővé teszi, hogy az érzékelés helyétől távolabb lévő műszaki helyiségben kerüljön felszerelésre, miközben a szívócső a felügyelt helyiség álmennyezetébe kerül elhelyezésre. A védett terület mennyezetén csak néhány aprócska szívónyílás kevesebb, mint fél centiméter átmérővel teszi sejthetővé a fürkésző tekintetek számára, hogy ott fent tűzjelző rendszer rejtőzködik.

Sch-2-felirat.jpgNagy teljesítményű ventilátornak köszönhetően az ASD 535 kisebb füstmennyiség esetén is aktív és érzékeli azt. Kritikus ipari körülmények között, (pl. agresszív porterhelés) megmutatja az ASD 535, hogy mit is tud. Megfelelő szűrők segítségével a beszívott levegőt a portól megtisztítja, így az a tűzészlelést nem befolyásolja.

Sch-bélyeg-3.jpg

Sch-Illu-3.jpgA helyiség adottságaihoz alkalmazkodva, két független Sch-3-felirat.jpgszívócső is csatlakoztatható az ASD 535 egységhez, amelyek egyenként akár 300 m hosszúak is lehetnek és akár 120 mintavételezési pontot is tartalmazhatnak
Így lehetővé válik a hely sajátosságainak megfelelő optimális kialakítás. A PipeFlow szoftver segítségével a rendszer mindig biztonságosan, az EN 54-20 szabványnak megfelelően konfigurálható, akár aszimmetrikus kialakítás esetén is.

Az ASD 535 egyaránt alkalmazható nagy belmagasságú helyiségek és csarnokok tűzvédelmére, valamint szerkezeti vagy üzemi okok miatt nehezen hozzáférhető helyek védelmére. Emellett a különféle létesítményekben telepített elektromos kapcsolószekrények, gyártóberendezések és számítógépes rendszerek környezetének felügyeletére is ideális megoldást kínál. A kiértékelő egység karbantartása és paraméterezése könnyen hozzáférhető és a felügyelni kívánt helyiségen kívül is elhelyezhető.


Sch-tablazat.jpg

 www.schrack-seconet.hu 

 

 
 


 
 

 

Rendeld meg a Florian exPress Magyar Tűzbiztonsági Folyóiratot!
Megjelenik évente 6 nyomtatott és 12 on-line változatban.
Előfizetési díja egy évre: 5292 Ft.
info@firepress.hu

 Legutóbbi print számunk

Schrack_banner_140905.gif sajat-hird.jpg konifo-banner-florian.gif

A májusi Florian exPress tartalmából:

 

# Digitalizáció a tűzjelzés technikában

# Menekülés vizsgálat a füstterjedés figyelembevételével/2. rész

# Új hangjelző portfólió tűzjelző rendszerekhez

# Szerver-oltó rendszerek kialakítása

# Colt füstkötényfalak

# Co2 csökkentés szigeteléssel

# Ötvenezer látogató a Construmán

# HEROS AQUAREX S10 VÍZSZÁLLÍTÓ GÉPJÁRMŰ

# Dräger  Air Guard 6500 megoldás az EN 12021:2014 szabvány szerinti légzési gáz ellenőrzéséhez

# Megújult műszaki tartalommal

Laptulajdonos: Fire Press Kft.  2484 Gárdony-Agárd, Pf. 8.  Tel.: (22) 789-439, Fax: (22) 789-358  E-mail: info@firepress.hu
Copyright ˆ 2003 . Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.