E-press-fej-2016-végleges copy.jpgsbt-head_gif.gif
  Webtérkép    
FŐOLDAL
(A hónap cikke)

Programelőzetes  

 

 

 2018. október 11-13.
FORIAN  – Tűzvédelmi, tűzoltósági és katasztrófavédelmi szakkiállítás

Szervező: ORTEC  Messe und Kongress GmbH

Helyszín: Messe Dresen/ 01067 Dresden, Messering 6/ Németország
Információ: www.messe-florian.de
facebook.com/feuehrmesseflorian


 

 

 POLON 6000 tűzjelző központ – elosztott architektúrával


9-Polon.jpgA címezhető, interaktív POLON 6000 tűzjelző rendszer a legújabb korszerű technológiákat használja a rendhagyóan gyors rendszer- és érzékelő szintű észlelések és vezérlési rendszerkommunikáció eléréséhez. Így valósulhat meg a rendkívül gyors intézkedés a pontosan beazonosított korai állapotú tűz pontos helyének a meghatározásának alapján, vagy jelentősen rövidítheti egy véletlenszerű külső esemény következtében kialakult rendszerhiba felderítési idejét.

 Az ilyen szintű rendszerteljesítmény eredményezi a kimagasló gyorsaságú vezérlési időt aminek köszönhetően a rendkívüli hatékonysággal történik meg a szükséges evakuációs- és egyéb vezérlések automatikus indítása. A rendszer tervezésénél különös figyelmet fordítottak a könnyű kezelhetőségre és a minél áttekinthetőbb és értelmezhetőbb információ megjelenítésre. A nagyméretű és színes rezisztív, nyomásérzékeny technológiával készített érintőképernyőt akár kesztyűben is lehet magabiztosan kezelni. A POLON 9000 tűzjelző rendszer kiválóan és költséghatékonyan alkalmazható közepes és nagyméretű, vagy akár különösen komplex struktúrájú épületek – intelligens épületek – védelmére is. A POLON 6000 rendszer könnyen integrálható a szabványos épületfelügyeleti rendszerekbe. 

A POLON 6000 rendszer alapjait képezik az újonnan tervezett elosztott rendszer architektúrájú központok és az új továbbfejlesztett 6000-es sorozatú címezhető rendszer elemek. A rendszer képes a már korábban megszokott 4000-es sorozatú rendszer elemekkel is működni. Természetesen minden POLON-ALFA termék, így a POLON 6000-es sorozat összes eleme teljesíti a legújabb EN54 szabványban meghatározottakat.
A POLON 6000 tűzjelző központcsalád kialakítását tekintve moduláris és elosztott struktúrájú. A központi elemek számos egységes méretű modulból építhetők fel, melyek különböző funkciók ellátására lettek tervezve. Ezért a rendszerben csomóponti egységek alakíthatók ki. A csomóponti egységek állhatnak egy-vagy több elemből, modulból. A kimagaslóan megbízható üzemi rendszerkommunikáció érdekében a kialakított csomóponti egységek duplázott adatbusszal rendelkeznek, és egymással redundáns kapcsolatban állnak. Minden egyes csomóponti központ, vagy egység rugalmasan építhető különböző modulokból, így költséghatékonyan optimalizálható a telepítési helyhez szükséges elemek felhasználása. Ezzel a felépítéssel a tűzjelző berendezés teljesen a helyi adottságokhoz alakítható, vagyis oda lehet telepíteni, ahol ténylegesen szükség van rá az adott funkcióra, a Tervező ezzel is elősegítheti a telepítés költségeinek a csökkentését. A fejlett rendszer a megbízható működését a duplán kialakított vezérlő processzorral, valamint a kettős adatbusz kommunikációval, redundáns módon biztosítja.

A POLON 6000 rendszerben a PSO-60 a központi vezérlő és kezelőpanel, ami 10” átmérőjű LCD nyomásérzékeny, rezisztív érintőképernyőt tartalmaz, ami zökkenőmentesen használható akár kesztyűben is. A PSO-60 kezelő panel és a POLON 6000 termékcsaládban szereplő összes modul egységes méretű, így könnyítve a csomóponti dobozokba való telepítést és csatlakoztatást. Ilyenek lehetnek, az érzékelő vonal modulok MLD-61 / hurokmodulok MLD-62, a MKS-60 be-és kimeneti modul, a MWS-60 hangjelző modul, a MPW-61 nagyfeszültségű relé vezérlő modul, a MWK-60 bemeneti modul, a MZP-60 tápegység modul és a kommunikációs modulok a MTI-61, MTI-62, MTI-63. A csomóponti dobozban való helyreillesztésükhöz a megfelelő csatlakozósor rendelkezésre áll. A POLON 6000 rendszerben legalább egy csomóponti központi egység szükséges PSO-60 kezelővel ellátva, ami ilyenkor a rendszer fő processzoraként is szolgál. Több PSO-60 esetén egy fő vezérlő panelt ki kell választani a rendszer központi elemeként (master). A többi elem a fő vezérlő elemhez csatlakozik. A csomóponti egységek közötti kommunikáció duplázott RS485 rézvezetéken vagy optikai üvegszál vezetéken keresztül történik. Minden egyes csomóponti egységet el kell látni legalább egy MZP-60 tápegység modullal és szükség szerinti MLD-62 hurok vagy vezérlő modulokkal. Minden csomóponti egységhez PSO kezelőpanel, másodkezelő egység csatlakoztatható. 

Maximális „Csomóponti” modulok száma                                       900

Maximális „Csomóponti” azonos típusú modulok száma                99

Maximális címezhető modulok száma                                              198

Maximális hurok/vonal                                                                      396

Maximális címezhető elemek száma                                                    99 000

Maximális hurok cím                                                                          250

Maximális vezérlési lehetőségek                                                           64 000

Maximális kimenetek száma egy hurokban                                      256

Maximális vezérlő kimenetek száma
a „csomóponti”
modulokon potenciál-független/ nem potenciál független            1000/600

Maximális felügyelt bemenetek                                                            64 000

Maximális felügyelt bemenet az érzékelő hurokban                         256

Maximális felügyelt bemenet a „csomóponti” elemekbe      1200

 

 

 

 

Rendeld meg a Florian exPress Magyar Tűzbiztonsági Folyóiratot!
Megjelenik évente 6-szor.
Előfizetési díja egy évre: 5292 Ft.
info@firepress.hu
Schrack_banner_140905.gifkonifo-banner-florian.gif

A Florian express 2018 májusi számának tartalmából:

 

 🔥Fókuszban

 - Fűtőanyagcellával a hatékony tűzmegelőzésért

🔥Tűzjelzés és vészhelyzeti kommunikáció

- A biztonság új dimenziója a Siemenstől: Cerberus DMS felügyeleti rendszer

- Commend – Ipari vészhívó és vezérlő terminálok

- Lakások tűzjelző érzékelőinek távfelügyelete

🔥Építés és tűzvédelem

- Ásványgyapot anyagok alkalmazása a homlokzati hőszigetelésekben

🔥Tűzoltás és műszaki mentés

- Innovatív járműtűzvédelem Magyarországon

- Új PAC 6x00/8x00 személyi gázdetektor család

-  Sokféle jármű, egyféle cél 2.

🔥Történelem

- Elmaradt rendszerváltás IX. rész

- Garázsok tűzbiztonsága - Anno

 
 

 

 

 

 

 

Laptulajdonos: Fire Press Kft.  2484 Gárdony-Agárd, Pf. 8.  Tel.: (22) 789-439, Fax: (22) 789-358  E-mail: info@firepress.hu
Copyright ˆ 2003 . Minden jog fenntartva.